Saturday, December 15

Berjalan Tanpa Henti (Travel)


This thing happen to me when i'm going traveling,
already miss that moment,
i hope i will start travel again,
because people said 'to travel is more than better than to arrive'

hidup kita pun dah seperti seorang traveler,
banyak tempat persinggahan,
macam macam orang kita jumpa,
pengalaman baik & buruk kita dapat,
ambil semua tu sebagai life experienced,

dengan travel kita akan lebih kenal diri kita,
boleh buka mata kita dgn melihat dunia luar, 
kita boleh lupakan kehidupan peribadi kita buat sementara waktu,
lupakan masalah kita,
lupakan kesedihan kita,
 just focus on us,
and everything seems peaceful.

Inshaallah nak travel,
nak travel jauh jauh lagi,

Berjalan tanpa henti ..







p/s : next germany, amsterdam. kumpul duet dulu . 



Monday, December 3

PSL Gameweek 3


 Minggu ni team saya menang,
Alhamdulillah dapat score 2 gol ^^



Now berkongsi tempat top scorer dgn Nuar Hussain setakat ni,
boleh pulak dia hatrick aritu -.-
tak aci tak aci


League table setakat game ke 3




p/s : nanti upload video gol



Sunday, December 2

Pasta In White Sauce



Ok bangun tido lapar terus buat pasta ni,
lapau punya pasal,
resepi sauce ni jumpa dekat internet,
so boleh cuba,
simple je rasanya ..


Ingredients



Butter 1/2 a cup

Cheese 3-4 slices or cubes
Garlic 4-5 pods (grate)
Milk 1 cup or powder 2 ts
Black pepper 2 tsp (powder or crush fine)
Salt or seasoning




Itadikimasss ..

*kalau tak mahu cepat muak, tak perlu letak cheese :)

Friday, November 30

Don’t be concerned about what the people may say or think


A wise person said,
“People are oblivious of you and me, and are busily striving for their bread. And if one of them is thirsty, he will forget my death and yours.”
[La tahzanu (Don’t be sad) by A'aid al Qarni]


Be Mindful of Allah and Allah will Protect You


Abdullah bin Abbas (May Allah be pleased with him) reports that ‘One day I was behind the Prophet (Peace be upon him), and he said to me’,
“O young man, I shall teach you some words [of advice]: Be mindful of Allah, and Allah will protect you. Be mindful of Allah, and you will find Him before you. If you ask, then ask only from Allah; and if you seek help, then seek help only from Allah. Know that if the whole of mankind were to come together to benefit you in anything, they would not be able to benefit you, except with that which Allah has already decreed for you, and know that if the whole of mankind were to come together to harm you in anything, they would not be able to harm you, except with that which Allah has already decreed for you. The pens have been lifted and the pages have dried.” [Tirmidhi]

p/s : Being Mindful of Allah means to obey the commands of Allah, as revealed in the Quran, and to follow the guidance given by the Prophet (Peace be upon him) in the Hadis.

Junkyard Legend FC

Bakal juara PSL 2012

Oh lupa nak bagitahu, saya dah 2 musim taw juara ^^




p/s : PSL ni short form bg Permai Super League. Liga bola sepak untuk student2 dekat Irbid, Jordan

Yellow Rice & Stew Chicken


Chicken Wing Stew



itadikimass ..

Resepi Ayam Kesari








Bahan bahan

  • Isi ayam
  • 4-5 biji buah pelaga
  • 1/2 serbuk cili
  • 3 biji cili hijau (dibelah dua)
  • 3 sb minyak masak
Kisar

  • 2-3 biji tomato
  • halia
  • yogurt
  • serbuk ketumbar
  • serbuk jintan putih

Cara cara

  • Panaskan minyak. Masukkan buah pegaga dan serbuk cili. Tumis selama 1 minit
  • Masukkan ayam. Terus menumis sehingga ayam separuh masak. Tambahkan bahan2 yg dikisar dan kacau sehingga sebati
  • Tutupkan periuk dan biar sampai ayam masak
  • kalau ada perencah maggi or knows boleh lah letak. Bagi sedap rasa. Kalau tade letak sedikit garam & gula. Kemudian letak cili hijau
  • Kacau semula sehingga sebati & siap

Selamat mencuba :)

Wednesday, February 29

Show Off

Some people let their beauty show, because they want the world to see it. Others hide their beauty because they want the world to see something more .



Saturday, February 18

Istikharah Cinta


Jika Allah tidak memberimu seseorang yang kamu impikan, semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu,
Bila Allah tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan, semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu,
Bila Allah tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan, semoga Dia memberimu seseorang yang mendambakanmu,
Bila Allah tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai, semoga Dia menghadirkan seseorang yang mencintaimu,
Yang bukan HANYA kerana apa yg ada padamu, etapi apa adanya dirimu .
Semoga Allah memberikan kita yang terbaik, inshaallah .

someday,
somewhere,
someone,
for us .. 

opps feeling pulak malam ni ッ




Sejadah Cinta


Bila mata bertemu mata, akan berputik rasa cinta.
Bila hati bertemu hati, akan bersemi rasa kasih.
Tapi hanya dengan dahi bertemu sejadah,insyaAllah akan beroleh cinta sejati  <3



Wednesday, February 15

Istanbul Saya Datang

Salam 

Winter break baru ni saya dan kawan join trip ke Turkey selama lebih kurang 9 hari. Kami study di Jordan so dah tak jauh sangat lah kalu nak ke sana. Spend untuk trip ni dalam < 800JD (1JD = RM4). Tiket flight kami agak mahal sbb beli lambat, plan asal ikut jalan darat lalu Syria. Tapi korg sedia tahu Syria agak chaos sekarang jadi habis 310JD just untuk tiket je huu

Bes ke Turki ? secara jujurnya memang sangat best. Ayat geli geli perempuan msia skrg cakap 'ohsem' hee. Bandar Istanbul ni mmg tersangatlah cantik dan kemas. Orang cakap one of the most beautiful city to visit lah kat europe ni. kena pergi dulu baru tahu cantik ke tak

Trip ni kami tak explore satu Turki tapi just Istanbul & Bursa. Kami stay kat Cordial House & Hotel dekat Chamberlitaz, Istanbul. Selama kat Turki bermalam kat situ. Kat Istanbul ni semua pergerakan kita boleh naik train. Memang most people kat sana naik train. Murah je 2 Lira untuk 1 token atau 'joten' dalam bahasa turki. Dengan 1 token korg boleh pusing satu istanbul sambil menikmati keindahan ciptaan tuhan cewahh 
Aksi aksi cium dll di dalam train adalah perkara biasa di sana. Europe kan so jangan eksited sangatlah kalu 
nampak hee :p

Gambau 

View from the sky

Inside the flight


On the way to Uludag, Bursa. eksited nau jumpa salji  


Snow wash for real. Kesian tuan punye kereta  

Heavy snow. suhu around -5


Play ice ski. Sangat besss 

Sultan Ahmet Mosque

 Bhosphorus bridge at night. sangat cantik !


 budak nerd sesat 

On the ferry

Hagia Sophia

Tugu tanda Chamberlitaz - miss so much this place 

Sedang meniru gaya patung si Kamal Atartuk - seorang pemimpin diktator yg menyekularkan islam di Turki

Atas feri - angin yg agak kuat dan sejuk




 View of istanbul

#1 Secret Garden photoshoot 

 Istanbul University

 #2 Photoshoot 


 Bhospohorus Bridge - tinggi dan panjang kot

Sultan Al-Fateh Mosque

 *signboard

ber Mcd sambil tengok orang memancing kat tepi laut with --- Bad 

posing ッ

ferryboat at Eminonu



Malaysia boleh 


random

random


Blue Mosque



Seni Seviyorum Turkiye  !
Gule Gule ッ


*ada banyak lagi gambau tapi malas nak upload banyak takut berat pulak nak load post ni nanti

Sunday, December 25

I'm still the same

I'm still the same 
I'm still here 
Waiting for you 
Don't know your reasons 
what have I done?
don't leave me like this
there must be a mistake somewhere
Sorry if i made mistake
Why you walked away from me 
All I can say is I still love you 
I'm still the same 
I still keep you in my heart
Maybe you want time 
Maybe you need time to think 
Maybe you loved me for a while 
Maybe you want to take me out of your life 
Maybe you want delete all your feelings inside 
Maybe you thought better about to have me in your life. 
Maybe you didn't want to hurt me 
So you just decided to leave me behind 
Leaving just emptiness in my heart </3 
I'll keep waiting for you when you've decided to come back 
I'm going to be here as just your friend 
Or whatever you want, 
All I can tell you 
I'm still in love with you 
You are my first true love



peh ! hee <3<3<3



Saturday, December 15

Berjalan Tanpa Henti (Travel)


This thing happen to me when i'm going traveling,
already miss that moment,
i hope i will start travel again,
because people said 'to travel is more than better than to arrive'

hidup kita pun dah seperti seorang traveler,
banyak tempat persinggahan,
macam macam orang kita jumpa,
pengalaman baik & buruk kita dapat,
ambil semua tu sebagai life experienced,

dengan travel kita akan lebih kenal diri kita,
boleh buka mata kita dgn melihat dunia luar, 
kita boleh lupakan kehidupan peribadi kita buat sementara waktu,
lupakan masalah kita,
lupakan kesedihan kita,
 just focus on us,
and everything seems peaceful.

Inshaallah nak travel,
nak travel jauh jauh lagi,

Berjalan tanpa henti ..







p/s : next germany, amsterdam. kumpul duet dulu . 



Monday, December 3

PSL Gameweek 3


 Minggu ni team saya menang,
Alhamdulillah dapat score 2 gol ^^



Now berkongsi tempat top scorer dgn Nuar Hussain setakat ni,
boleh pulak dia hatrick aritu -.-
tak aci tak aci


League table setakat game ke 3




p/s : nanti upload video gol



Sunday, December 2

Pasta In White Sauce



Ok bangun tido lapar terus buat pasta ni,
lapau punya pasal,
resepi sauce ni jumpa dekat internet,
so boleh cuba,
simple je rasanya ..


Ingredients



Butter 1/2 a cup

Cheese 3-4 slices or cubes
Garlic 4-5 pods (grate)
Milk 1 cup or powder 2 ts
Black pepper 2 tsp (powder or crush fine)
Salt or seasoning




Itadikimasss ..

*kalau tak mahu cepat muak, tak perlu letak cheese :)

Friday, November 30

Don’t be concerned about what the people may say or think


A wise person said,
“People are oblivious of you and me, and are busily striving for their bread. And if one of them is thirsty, he will forget my death and yours.”
[La tahzanu (Don’t be sad) by A'aid al Qarni]


Be Mindful of Allah and Allah will Protect You


Abdullah bin Abbas (May Allah be pleased with him) reports that ‘One day I was behind the Prophet (Peace be upon him), and he said to me’,
“O young man, I shall teach you some words [of advice]: Be mindful of Allah, and Allah will protect you. Be mindful of Allah, and you will find Him before you. If you ask, then ask only from Allah; and if you seek help, then seek help only from Allah. Know that if the whole of mankind were to come together to benefit you in anything, they would not be able to benefit you, except with that which Allah has already decreed for you, and know that if the whole of mankind were to come together to harm you in anything, they would not be able to harm you, except with that which Allah has already decreed for you. The pens have been lifted and the pages have dried.” [Tirmidhi]

p/s : Being Mindful of Allah means to obey the commands of Allah, as revealed in the Quran, and to follow the guidance given by the Prophet (Peace be upon him) in the Hadis.

Junkyard Legend FC

Bakal juara PSL 2012

Oh lupa nak bagitahu, saya dah 2 musim taw juara ^^




p/s : PSL ni short form bg Permai Super League. Liga bola sepak untuk student2 dekat Irbid, Jordan

Yellow Rice & Stew Chicken


Chicken Wing Stew



itadikimass ..

Resepi Ayam Kesari








Bahan bahan

  • Isi ayam
  • 4-5 biji buah pelaga
  • 1/2 serbuk cili
  • 3 biji cili hijau (dibelah dua)
  • 3 sb minyak masak
Kisar

  • 2-3 biji tomato
  • halia
  • yogurt
  • serbuk ketumbar
  • serbuk jintan putih

Cara cara

  • Panaskan minyak. Masukkan buah pegaga dan serbuk cili. Tumis selama 1 minit
  • Masukkan ayam. Terus menumis sehingga ayam separuh masak. Tambahkan bahan2 yg dikisar dan kacau sehingga sebati
  • Tutupkan periuk dan biar sampai ayam masak
  • kalau ada perencah maggi or knows boleh lah letak. Bagi sedap rasa. Kalau tade letak sedikit garam & gula. Kemudian letak cili hijau
  • Kacau semula sehingga sebati & siap

Selamat mencuba :)

Wednesday, February 29

Show Off

Some people let their beauty show, because they want the world to see it. Others hide their beauty because they want the world to see something more .



Saturday, February 18

Istikharah Cinta


Jika Allah tidak memberimu seseorang yang kamu impikan, semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu,
Bila Allah tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan, semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu,
Bila Allah tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan, semoga Dia memberimu seseorang yang mendambakanmu,
Bila Allah tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai, semoga Dia menghadirkan seseorang yang mencintaimu,
Yang bukan HANYA kerana apa yg ada padamu, etapi apa adanya dirimu .
Semoga Allah memberikan kita yang terbaik, inshaallah .

someday,
somewhere,
someone,
for us .. 

opps feeling pulak malam ni ッ




Sejadah Cinta


Bila mata bertemu mata, akan berputik rasa cinta.
Bila hati bertemu hati, akan bersemi rasa kasih.
Tapi hanya dengan dahi bertemu sejadah,insyaAllah akan beroleh cinta sejati  <3



Wednesday, February 15

Istanbul Saya Datang

Salam 

Winter break baru ni saya dan kawan join trip ke Turkey selama lebih kurang 9 hari. Kami study di Jordan so dah tak jauh sangat lah kalu nak ke sana. Spend untuk trip ni dalam < 800JD (1JD = RM4). Tiket flight kami agak mahal sbb beli lambat, plan asal ikut jalan darat lalu Syria. Tapi korg sedia tahu Syria agak chaos sekarang jadi habis 310JD just untuk tiket je huu

Bes ke Turki ? secara jujurnya memang sangat best. Ayat geli geli perempuan msia skrg cakap 'ohsem' hee. Bandar Istanbul ni mmg tersangatlah cantik dan kemas. Orang cakap one of the most beautiful city to visit lah kat europe ni. kena pergi dulu baru tahu cantik ke tak

Trip ni kami tak explore satu Turki tapi just Istanbul & Bursa. Kami stay kat Cordial House & Hotel dekat Chamberlitaz, Istanbul. Selama kat Turki bermalam kat situ. Kat Istanbul ni semua pergerakan kita boleh naik train. Memang most people kat sana naik train. Murah je 2 Lira untuk 1 token atau 'joten' dalam bahasa turki. Dengan 1 token korg boleh pusing satu istanbul sambil menikmati keindahan ciptaan tuhan cewahh 
Aksi aksi cium dll di dalam train adalah perkara biasa di sana. Europe kan so jangan eksited sangatlah kalu 
nampak hee :p

Gambau 

View from the sky

Inside the flight


On the way to Uludag, Bursa. eksited nau jumpa salji  


Snow wash for real. Kesian tuan punye kereta  

Heavy snow. suhu around -5


Play ice ski. Sangat besss 

Sultan Ahmet Mosque

 Bhosphorus bridge at night. sangat cantik !


 budak nerd sesat 

On the ferry

Hagia Sophia

Tugu tanda Chamberlitaz - miss so much this place 

Sedang meniru gaya patung si Kamal Atartuk - seorang pemimpin diktator yg menyekularkan islam di Turki

Atas feri - angin yg agak kuat dan sejuk




 View of istanbul

#1 Secret Garden photoshoot 

 Istanbul University

 #2 Photoshoot 


 Bhospohorus Bridge - tinggi dan panjang kot

Sultan Al-Fateh Mosque

 *signboard

ber Mcd sambil tengok orang memancing kat tepi laut with --- Bad 

posing ッ

ferryboat at Eminonu



Malaysia boleh 


random

random


Blue Mosque



Seni Seviyorum Turkiye  !
Gule Gule ッ


*ada banyak lagi gambau tapi malas nak upload banyak takut berat pulak nak load post ni nanti

Sunday, December 25

I'm still the same

I'm still the same 
I'm still here 
Waiting for you 
Don't know your reasons 
what have I done?
don't leave me like this
there must be a mistake somewhere
Sorry if i made mistake
Why you walked away from me 
All I can say is I still love you 
I'm still the same 
I still keep you in my heart
Maybe you want time 
Maybe you need time to think 
Maybe you loved me for a while 
Maybe you want to take me out of your life 
Maybe you want delete all your feelings inside 
Maybe you thought better about to have me in your life. 
Maybe you didn't want to hurt me 
So you just decided to leave me behind 
Leaving just emptiness in my heart </3 
I'll keep waiting for you when you've decided to come back 
I'm going to be here as just your friend 
Or whatever you want, 
All I can tell you 
I'm still in love with you 
You are my first true love



peh ! hee <3<3<3