Wednesday, February 15

Istanbul Saya Datang

Salam 

Winter break baru ni saya dan kawan join trip ke Turkey selama lebih kurang 9 hari. Kami study di Jordan so dah tak jauh sangat lah kalu nak ke sana. Spend untuk trip ni dalam < 800JD (1JD = RM4). Tiket flight kami agak mahal sbb beli lambat, plan asal ikut jalan darat lalu Syria. Tapi korg sedia tahu Syria agak chaos sekarang jadi habis 310JD just untuk tiket je huu

Bes ke Turki ? secara jujurnya memang sangat best. Ayat geli geli perempuan msia skrg cakap 'ohsem' hee. Bandar Istanbul ni mmg tersangatlah cantik dan kemas. Orang cakap one of the most beautiful city to visit lah kat europe ni. kena pergi dulu baru tahu cantik ke tak

Trip ni kami tak explore satu Turki tapi just Istanbul & Bursa. Kami stay kat Cordial House & Hotel dekat Chamberlitaz, Istanbul. Selama kat Turki bermalam kat situ. Kat Istanbul ni semua pergerakan kita boleh naik train. Memang most people kat sana naik train. Murah je 2 Lira untuk 1 token atau 'joten' dalam bahasa turki. Dengan 1 token korg boleh pusing satu istanbul sambil menikmati keindahan ciptaan tuhan cewahh 
Aksi aksi cium dll di dalam train adalah perkara biasa di sana. Europe kan so jangan eksited sangatlah kalu 
nampak hee :p

Gambau 

View from the sky

Inside the flight


On the way to Uludag, Bursa. eksited nau jumpa salji  


Snow wash for real. Kesian tuan punye kereta  

Heavy snow. suhu around -5


Play ice ski. Sangat besss 

Sultan Ahmet Mosque

 Bhosphorus bridge at night. sangat cantik !


 budak nerd sesat 

On the ferry

Hagia Sophia

Tugu tanda Chamberlitaz - miss so much this place 

Sedang meniru gaya patung si Kamal Atartuk - seorang pemimpin diktator yg menyekularkan islam di Turki

Atas feri - angin yg agak kuat dan sejuk




 View of istanbul

#1 Secret Garden photoshoot 

 Istanbul University

 #2 Photoshoot 


 Bhospohorus Bridge - tinggi dan panjang kot

Sultan Al-Fateh Mosque

 *signboard

ber Mcd sambil tengok orang memancing kat tepi laut with --- Bad 

posing ッ

ferryboat at Eminonu



Malaysia boleh 


random

random


Blue Mosque



Seni Seviyorum Turkiye  !
Gule Gule ッ


*ada banyak lagi gambau tapi malas nak upload banyak takut berat pulak nak load post ni nanti

4 comments:

  1. best nya.
    teringin nak g Istanbul. ^___^

    ReplyDelete
  2. hehe p lah. inshaallah tak rugi :)

    ReplyDelete
  3. bestnya awak g Turki...

    ReplyDelete
  4. wahhhh..bestnyer da gi Turki ! one day i'll go there too.insyaAllah :)

    ReplyDelete

Wednesday, February 15

Istanbul Saya Datang

Salam 

Winter break baru ni saya dan kawan join trip ke Turkey selama lebih kurang 9 hari. Kami study di Jordan so dah tak jauh sangat lah kalu nak ke sana. Spend untuk trip ni dalam < 800JD (1JD = RM4). Tiket flight kami agak mahal sbb beli lambat, plan asal ikut jalan darat lalu Syria. Tapi korg sedia tahu Syria agak chaos sekarang jadi habis 310JD just untuk tiket je huu

Bes ke Turki ? secara jujurnya memang sangat best. Ayat geli geli perempuan msia skrg cakap 'ohsem' hee. Bandar Istanbul ni mmg tersangatlah cantik dan kemas. Orang cakap one of the most beautiful city to visit lah kat europe ni. kena pergi dulu baru tahu cantik ke tak

Trip ni kami tak explore satu Turki tapi just Istanbul & Bursa. Kami stay kat Cordial House & Hotel dekat Chamberlitaz, Istanbul. Selama kat Turki bermalam kat situ. Kat Istanbul ni semua pergerakan kita boleh naik train. Memang most people kat sana naik train. Murah je 2 Lira untuk 1 token atau 'joten' dalam bahasa turki. Dengan 1 token korg boleh pusing satu istanbul sambil menikmati keindahan ciptaan tuhan cewahh 
Aksi aksi cium dll di dalam train adalah perkara biasa di sana. Europe kan so jangan eksited sangatlah kalu 
nampak hee :p

Gambau 

View from the sky

Inside the flight


On the way to Uludag, Bursa. eksited nau jumpa salji  


Snow wash for real. Kesian tuan punye kereta  

Heavy snow. suhu around -5


Play ice ski. Sangat besss 

Sultan Ahmet Mosque

 Bhosphorus bridge at night. sangat cantik !


 budak nerd sesat 

On the ferry

Hagia Sophia

Tugu tanda Chamberlitaz - miss so much this place 

Sedang meniru gaya patung si Kamal Atartuk - seorang pemimpin diktator yg menyekularkan islam di Turki

Atas feri - angin yg agak kuat dan sejuk




 View of istanbul

#1 Secret Garden photoshoot 

 Istanbul University

 #2 Photoshoot 


 Bhospohorus Bridge - tinggi dan panjang kot

Sultan Al-Fateh Mosque

 *signboard

ber Mcd sambil tengok orang memancing kat tepi laut with --- Bad 

posing ッ

ferryboat at Eminonu



Malaysia boleh 


random

random


Blue Mosque



Seni Seviyorum Turkiye  !
Gule Gule ッ


*ada banyak lagi gambau tapi malas nak upload banyak takut berat pulak nak load post ni nanti

4 comments:

  1. best nya.
    teringin nak g Istanbul. ^___^

    ReplyDelete
  2. hehe p lah. inshaallah tak rugi :)

    ReplyDelete
  3. bestnya awak g Turki...

    ReplyDelete
  4. wahhhh..bestnyer da gi Turki ! one day i'll go there too.insyaAllah :)

    ReplyDelete