Wednesday, April 6

9 Sebab anda tidak perlu membeli iPhone 5


hah ! amacam ?
bernas tak ? kah3

walaupun kartun di atas sekadar jenaka, tapi banyak kebenarannya kn.. 
iPhone 4 pon takde lagi yg boleh tanding,inikan pula iPhone 5..
Semua saingan Apple begitu berusaha untuk ‘menandingi’ iPhone, sehingga mereka lupa untuk membuat innovation mereka sendiri.
Cuba anda pergi ke kedai Handphone, lihat 90% dari semua SmartPhone dan PDA yang dijual sekarang. Cuba bayangkan pula kalau iPhone tak pernah wujud. Di sini lah kelebihan Apple kerana Apple sentiasa berada sekurang-kurangnya satu langkah di hadapan semua saingan lain. Lihat saja invention baru dari Apple seperti Gyroscope, Retina Display, dan hardware-hardware yang pertama kali digunakan oleh Apple..
Bagaimana pula iPhone5 ‘killers nanti? Sedangkan iPhone4 pun masih belum ada sesiapa yang dapat ‘kill’ lagi? iPhone2G tahun 2007 itu pun sebenarnya masih jauh lebih bagus dari fon lain.
kalu korg yg tengah pakai iPhone 3GS, iPhone 4..
better pakai je yg tu..
takperlulah rugi2 duet beli yg lain, 
tp kalu byak sgt duet tu beli jelah kn,
nk belanja fieq satu pon takpe..ngeh3

ok, sekadar perkongsian.. 
sekian, wasalam..

p/s : teringin jgak nk pakai iPhone  ^_^

8 comments:

  1. hayyaaa! hahaha.. kelakarr!

    wuu.. nak gak i phone.. skrg tengah pakai phone cikai.. tapi tu la.. tak de duet lagi :(

    ReplyDelete
  2. kalo teringin pakai iphone,kumpul duit la..hihihihi.. :)

    ReplyDelete
  3. kak yuy : hehe..alah, phone mane2 pon tak kisah kn..jnji ad function..simpan la duet yg nufnang bgi..leh beli iPhone 5..keh3

    rossa : he3..boleh je nak beli..tp ase cm rugi je..xberbaloi :)

    ReplyDelete
  4. NAK JUGAK IPHONE NAK JUGAK NAK JUGAK XD

    ReplyDelete
  5. izyan : amboi ! nk jgak yer die..he3

    ReplyDelete

Wednesday, April 6

9 Sebab anda tidak perlu membeli iPhone 5


hah ! amacam ?
bernas tak ? kah3

walaupun kartun di atas sekadar jenaka, tapi banyak kebenarannya kn.. 
iPhone 4 pon takde lagi yg boleh tanding,inikan pula iPhone 5..
Semua saingan Apple begitu berusaha untuk ‘menandingi’ iPhone, sehingga mereka lupa untuk membuat innovation mereka sendiri.
Cuba anda pergi ke kedai Handphone, lihat 90% dari semua SmartPhone dan PDA yang dijual sekarang. Cuba bayangkan pula kalau iPhone tak pernah wujud. Di sini lah kelebihan Apple kerana Apple sentiasa berada sekurang-kurangnya satu langkah di hadapan semua saingan lain. Lihat saja invention baru dari Apple seperti Gyroscope, Retina Display, dan hardware-hardware yang pertama kali digunakan oleh Apple..
Bagaimana pula iPhone5 ‘killers nanti? Sedangkan iPhone4 pun masih belum ada sesiapa yang dapat ‘kill’ lagi? iPhone2G tahun 2007 itu pun sebenarnya masih jauh lebih bagus dari fon lain.
kalu korg yg tengah pakai iPhone 3GS, iPhone 4..
better pakai je yg tu..
takperlulah rugi2 duet beli yg lain, 
tp kalu byak sgt duet tu beli jelah kn,
nk belanja fieq satu pon takpe..ngeh3

ok, sekadar perkongsian.. 
sekian, wasalam..

p/s : teringin jgak nk pakai iPhone  ^_^

8 comments:

  1. hayyaaa! hahaha.. kelakarr!

    wuu.. nak gak i phone.. skrg tengah pakai phone cikai.. tapi tu la.. tak de duet lagi :(

    ReplyDelete
  2. kalo teringin pakai iphone,kumpul duit la..hihihihi.. :)

    ReplyDelete
  3. kak yuy : hehe..alah, phone mane2 pon tak kisah kn..jnji ad function..simpan la duet yg nufnang bgi..leh beli iPhone 5..keh3

    rossa : he3..boleh je nak beli..tp ase cm rugi je..xberbaloi :)

    ReplyDelete
  4. NAK JUGAK IPHONE NAK JUGAK NAK JUGAK XD

    ReplyDelete
  5. izyan : amboi ! nk jgak yer die..he3

    ReplyDelete